Educació

Preparats per descobrir el món?

Res de més excitant que entendre la natura: les etapes geològiques i la biodiversitat paleontològica de cada període, les estratègies de supervivència de plantes i animals, la salut dels nostres ecosistemes i els reptes que afronten, les propietats dels minerals i el seu ús en la vida quotidiana…

Els museus de la Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya tenen propostes educatives per a tots els públics, escoles, famílies, mainada, joves i grans, entra a l’oferta educativa dels museus i tria entre tot el que et poden oferir!

Al Museu d’Alcover podràs descobrir els fòssils del Triàsic d’Alcover-Mont-ral, quan les muntanyes de Prades eren un mar! El museu també ofereix activitats per a escoles fetes a mida, tallers per a majors de 65 anys i visites accessibles i inclusives.

Més informació

Si sou fans dels minerals, no us perdeu el Taller de minerals del Museu d’Arenys de Mar, podeu fer-lo com a família o amb l’escola! També podeu experimentar a la mateixa escola amb la maleta didàctica.

Més informació

Al Museu Darder hi podreu conèixer a fons l’Estany de Banyoles, però també la taxidèrmia, els insectes o la cria de nàiades.

Més informació

El Cretaci i els dinosaures dels Pirineus són el centre de l’oferta didàctica per a les escoles del Museu d’Isona i Conca Dellà.

Més informació

Al Museu de Ciències Naturals de Barcelona fan activitats per a les escoles i tota la resta de públics, tant per conèixer les col·leccions del Museu com el Jardí Botànic de Barcelona.

Més informació

Astronomia, petits mamífers, roques i minerals, papallones, artròpodes, canvi climàtic… Al Museu de Ciències Naturals de Granollers hi trobaràs això i molt més!

Més informació

El programa pedagògic del Museu del Ter permet conèixer les espècies que viuen al Ter, el comportament típic dels rius mediterranis, el seu estat de salut, observar els ocells de les ribes i fins i tot posar-se de peus a l’aigua!

Més informació

Aprendre a fer de paleontòlegs i paleontòlogues, experimentar amb les maletes didàctiques de dinosaures, de fòssils, d’evolució humana; i un munt d’activitats us esperen al Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Més informació

Al Museu de les Terres de l’Ebre es pot conèixer la riquesa de la biodiversitat del Delta de l’Ebre a través dels seus tallers didàctics i visites guiades.

Més informació

Segueix el rastre de la biodiversitat del passat a través dels fòssils que conserven els museus de ciències naturals de la Xarxa!

més informació