Tornar

La Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya estrena web

Web XMCNC

El nou web permet fer un recorregut per les col·leccions, activitats i exposicions pels Museus de ciències naturals de Catalunya en un sol clic.

Saps en quins museus de Catalunya pots veure dinosaures, papallones o ratpenats? I en quins d’ells fan activitats relacionades amb minerals, fòssils o amb un futur sostenible? I quins museus de la Xarxa ofereixen tertúlies científiques o exposicions sobre, per exemple, pol·linitzadors?   

Aquestes i moltes altres qüestions es poden resoldre amb el nou web de la Xarxa, que esdevé una única porta d’entrada a la riquesa global de la biodiversitat i el patrimoni natural de Catalunya. El nou web facilita la cerca global de les col·leccions, les activitats i les exposicions relacionades amb les ciències naturals, i pretén educar la comunitat sobre la riquesa natural del nostre país i la importància de conservar-la per a les futures generacions.

Amb aquesta iniciativa, la XMCNC (Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya) ofereix, no només un recurs digital, modern i accessible, sinó que també dona a conèixer cada museu membre, destacant les seves especialitats, col·leccions significatives i programes educatius.

La Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya (XMCNC) està integrada per 11 museus catalans: Museu Darder. Espai d’Interpretació de l’Estany, Museu de Ciències Naturals de Granollers, Museu d’Arenys de Mar, Museu del Ter, Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Museu d’Isona i Conca Dellà, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museus de l’Institut Botànic de Barcelona, Museu d’Alcover, Museu de les Terres de l’Ebre i Museu Geològic del Seminari de Barcelona.

Entre tots custodien un patrimoni de més de 3.800.000 d’exemplars format per espècimens de geologia, paleontologia, botànica i zoologia, patrimoni que difonen i comparteixen amb la ciutadania a través d’uns actius programes d’activitat educativa i cultural. Els museus de la XMCNC, a més, es distingeixen per la realització d’una intensa tasca de recerca que ha donat lloc a la creació d’un coneixement de rellevància internacional.

Tornar